Zaman: 19 Eyl 2014 07:00

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj

NO POST!
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2009 03:03 
Çevrimdışı

Kayıt:
14 Tem 2009 21:25
Mesajlar:
344
forzakk1903 yazdı:
bizde antakyalıyız ve benim babam bunu çok güzel yapar. aynı biçim etin tepside pişenide var onada tepsi kebabı derler. tepsi kebabını ben daha çok severim. babam hep çok kolay bunu yapmak der, bende onun yalancısıyım :)


Tepsi kebabı için ayrı bi baslık lazım.

Buda tepsi Kebabı
Resim

_________________
Cadde var hani boydan boya..


En son Abeci tarafından 16 Tem 2009 03:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

attacante
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2009 03:26 
Çevrimdışı

Kayıt:
10 Ara 2005 15:20
Mesajlar:
2675
şu aralar çok özlediğim bir tat. ben hatay'da yemiştim ve oğlak eti olduğunu hiç sanmıyorum. o bahsedilen farklı bir kebap olsa gerek. malatya usulü kağıt kebabı ise daha da farklı.
en kralı hatay usulüdür bence. istanbul avrupa yakasında hatay usulü nerde yenebilir?


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

NO POST!
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2009 03:30 
Çevrimdışı

Kayıt:
14 Tem 2009 21:25
Mesajlar:
344
kalecibayiltan yazdı:
şu aralar çok özlediğim bir tat. ben hatay'da yemiştim ve oğlak eti olduğunu hiç sanmıyorum. o bahsedilen farklı bir kebap olsa gerek. malatya usulü kağıt kebabı ise daha da farklı.
en kralı hatay usulüdür bence. istanbul avrupa yakasında hatay usulü nerde yenebilir?



Antakyada kuzu etinden yapılır kagıt kebabı

_________________
Cadde var hani boydan boya..


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

centrocampista
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2009 11:33 
Çevrimdışı

Kayıt:
31 Oca 2009 18:23
Mesajlar:
1078
kalecibayiltan yazdı:
şu aralar çok özlediğim bir tat. ben hatay'da yemiştim ve oğlak eti olduğunu hiç sanmıyorum. o bahsedilen farklı bir kebap olsa gerek. malatya usulü kağıt kebabı ise daha da farklı.
en kralı hatay usulüdür bence. istanbul avrupa yakasında hatay usulü nerde yenebilir?

Aksaray vatan caddesinde hatay yemkleri yiyebileceğin birden fazla mekan var.Yalnız kendini kağıt kebabına odaklama . Orda çok daha farklı lezzetler bulabilirsin ( tuzda tavuk gibi )

_________________
Daha 19 yaşında ..


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

centrocampista
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 28 Tem 2011 01:19 
Kullanıcı avatarı
Çevrimdışı

Kayıt:
07 May 2011 16:45
Mesajlar:
1940
Abeci yazdı:
kalecibayiltan yazdı:
şu aralar çok özlediğim bir tat. ben hatay'da yemiştim ve oğlak eti olduğunu hiç sanmıyorum. o bahsedilen farklı bir kebap olsa gerek. malatya usulü kağıt kebabı ise daha da farklı.
en kralı hatay usulüdür bence. istanbul avrupa yakasında hatay usulü nerde yenebilir?



Antakyada kuzu etinden yapılır kagıt kebabı


Hocam yanlış bilgilendirme olmasın, Antakya'da kağıt kebabı dana etinden yapılır.

Oğlak falanda denmez, bu sadece yöre farklılığından kaynaklanmış ve ona göre açılmış bir başlık. Antakyada sadece kağıt kebabı (lahme lavarka) denir, koyduğun ilk resimde olduğu gibidir, bahsettiğin gibi ikinci resimde tepsi kebabıdır.

_________________
Gündoğdu hep uyandık stadlara dayandık...


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

diffensore
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 28 Tem 2011 10:09 
Çevrimdışı

Kayıt:
06 Şub 2009 20:58
Mesajlar:
150
Konum:
Üsküdar
KPatron yazdı:
İzmir Buca da Kasaplar sokağındaki keçi kasaplarına gidiyorsunuz kağıt kebabı yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz onlar herşeyi hazırlıyor 4 saat sonra gel diyor ve kasaptan gidip alıyorsunuz


Bir de ben öğrenciyken bu sokakta Bakan Pide vardı, bahsedilen kasapların karşısında. Tam 70'li yıllardan kalma bir mekan: eski masa ve sandalyaler, peçete yerine kullanılan pembe ince kağıtlar, kendi hallerinde insanı yalancı tebessümlerle sıkmayan çalışanlar, salas bir dükkan. Pidesi on numaraydı, çok karnımızı doyurmuştuk. 3-4 sene önce İzmir'e gittiğimde binanın yıkıldığını görmüştüm, hemen yan taraftaki Tekel'e sorduğumda bi yıl önce yıkıldı, sahibi de başka yerde tekrar açmadı demişti.

Neyse, oğlak kebabını o dönem tatmadığıma da pişman oldum şimdi:)

_________________
beyaz forma, siyah şort...


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

attacante
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2011 18:43 
Kullanıcı avatarı
Çevrimdışı

Kayıt:
10 Haz 2009 02:42
Mesajlar:
2063
Konum:
Bursa
Kağıda falan sarmaya gerek yok abi oğlak etini. :)

Güzelce tereyağını sürüp tepsiye döşe oğlağı, odun fırınına sür. 4-5 saat sonra kağıt gibi olur zaten o et, dökülür..

Bu yaz 1-2 defa yaptık.. Felaket can çekti bak şimdi. :)

_________________
''Kazanana kadar bize yorulmak yok.''


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

centrocampista
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2011 20:32 
Kullanıcı avatarı
Çevrimdışı

Kayıt:
07 May 2011 16:45
Mesajlar:
1940
BSelcuk yazdı:
Kağıda falan sarmaya gerek yok abi oğlak etini. :)

Güzelce tereyağını sürüp tepsiye döşe oğlağı, odun fırınına sür. 4-5 saat sonra kağıt gibi olur zaten o et, dökülür..

Bu yaz 1-2 defa yaptık.. Felaket can çekti bak şimdi. :)


Hocam Antakyada yapılan farklı biraz, ben daha önce açıklamıştım nasıl ve ne etinden yapıldığını, yukarda bir resimde zaten arkadaş koymuş Antakya usulü gerçek kağıt kebabını. Adı üzerinde kağıt kebab, kağıd üzerine açılıp yapılıyor, maksimum 30 dakikada hazır olur zaten.

O bahsettiğin başka bir yemek türü olabilir bilmiyorum onu, mantıken tepside yapılana tepsi kebab, kağıtta yapılana da kağıt kebab denir bizim oralarda, ikisi arasında büyük tat farklılığı yoktur, tek fark tepsi kebabı salçadan dolayı daha soslu durur o kadar, yoksa ikisinde de parmaklarınızı yersiniz. Zaten oğlak etindende yapılmaz. Antakya'ya gidenler mutlaka bir kasaba uğrayıp kağıt kebab yaptırsın veyahut yaptırap size getiren özel mekanlarda var oralarda da yiyebilirsiniz. , saygılar.

_________________
Gündoğdu hep uyandık stadlara dayandık...


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

centrocampista
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 05:33 
Çevrimdışı

Kayıt:
06 Mar 2010 00:30
Mesajlar:
1093
Konum:
Erenköy
Kağıt Kebabı kuzu/koyun etinden yapılır Hatay'da.(Danadan da yapanlar var tabi) Koyun etinin ''bıçak kıyması'' kıvamına gelmesiyle içerisine maydonoz,biber,sarmısak,karabiber,pul biber,tuz atılmasıyla tekrar dakikalarca kıyılır.Sonrasında ''yağlı pişirme kağıdı'' üzerine yayılır ve kenarları bıçakla ovalleştirilir.(Burada püf nokta bıçakla kenarları ovalleştirirken,bıçağı ıslatmak.) Sonrasında odun fırınına verilir.Ben tercihen biber ve domatesi üstünde değil,ayrı bir yağlı kağıtta pişirttiririm çünkü etin üzerinde homojen bir pişim olsun diye.

Tepsi kebabı da aynı hazırlanmış etin, tepsiye basılmasıyla olur.Biz Kırıkhanlılar ''siniye et'' deriz tepsi kebabından çok.


Yayladayım şu anda,ramazan girince pek yaptırasım gelmiyor fakat ramazan harici haftada en az üç kez yerim kağıt kebabı.200 gr. yayladaki koyunların etinden hazırlanan kağıt kebabı,pişirim ve bir pide ile birlikte 6 TL:)

Ahan da bu üç sene önce koyduğum fotoğrafı,bir önceki sayfada varmış:


Eklentiler:
Dosya yorumu: Hatay Kağıt Kebabı
y1sh0.jpg
y1sh0.jpg [ 46.33 KIB | 1746 kere görüntülendi ]

_________________
Slash:"Alafrangaya karşı alaturka tuvalet."
Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share

centrocampista
 Mesaj Başlığı: Re: Kağıt Kebabı (Oğlak)
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 21:31 
Kullanıcı avatarı
Çevrimdışı

Kayıt:
07 May 2011 16:45
Mesajlar:
1940
mazotlazım yazdı:
Kağıt Kebabı kuzu/koyun etinden yapılır Hatay'da.(Danadan da yapanlar var tabi) Koyun etinin ''bıçak kıyması'' kıvamına gelmesiyle içerisine maydonoz,biber,sarmısak,karabiber,pul biber,tuz atılmasıyla tekrar dakikalarca kıyılır.Sonrasında ''yağlı pişirme kağıdı'' üzerine yayılır ve kenarları bıçakla ovalleştirilir.(Burada püf nokta bıçakla kenarları ovalleştirirken,bıçağı ıslatmak.) Sonrasında odun fırınına verilir.Ben tercihen biber ve domatesi üstünde değil,ayrı bir yağlı kağıtta pişirttiririm çünkü etin üzerinde homojen bir pişim olsun diye.

Tepsi kebabı da aynı hazırlanmış etin, tepsiye basılmasıyla olur.Biz Kırıkhanlılar ''siniye et'' deriz tepsi kebabından çok.


Yayladayım şu anda,ramazan girince pek yaptırasım gelmiyor fakat ramazan harici haftada en az üç kez yerim kağıt kebabı.200 gr. yayladaki koyunların etinden hazırlanan kağıt kebabı,pişirim ve bir pide ile birlikte 6 TL:)

Ahan da bu üç sene önce koyduğum fotoğrafı,bir önceki sayfada varmış:


Dostum bende Antakya'lıyım ve 'Kağıt Kebabı''nın Antakya ve çevresinde kuzu/koyun etinden yapıldığı 2 yer bilmiyorum (belki bilmediğim bir yer çıkabilir). Kırıkhan'da kuzu-koyun etinden yapılıyor da olabilir orasına bir şey diyemem ama genel olara kağıt kebabı dedinmi dana etidir.

_________________
Gündoğdu hep uyandık stadlara dayandık...


Başa Dön
  Profil  
  Bookmark and Share
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]


Kimler çevrimiçi

Kayıtlı kullanıcılar: alakadar, Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Leonard1907, MiracıM, Susuzdede35, tribunde


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Geçiş yap:  
2001 Tribun Dergi / Blog İdman Yurdu Futbol Network
Hosted by Kontratak
Site Meter

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye